sreda, 12. februar 2014

Predstavitev meritev v koči na Javorniku 26.1.14

Tokrat smo se odpravili na Javornik s prav posebnim namenom. Izdelali smo namreč plakat, na katerem smo predstavili rezultate naših dosedanjih meritev, ki potekajo sedaj že 4. leto. Ideja o plakatu je v naših glavah zorela že kar nekaj časa, tokrat pa smo vendarle zbrali skupaj vse podatke, zanimivosti ter fotografije jih obdelali ter izdelali plakat.


Ko smo se odpravili je bilo v Logatcu večinoma oblačno vreme. Nekoliko lepše je izgledalo ko smo se peljali preko prelaza nad Črnim vrhom saj se je že kazalo občasno tudi nekaj modrine, ki je nakazovala, da bi lahko danes morda videli celo nekaj sonca.
Na vrhu nas je pričakalo jasno nebo in ivje.
Pot proti koči je bila kljub sneženju pred nekaj dnevi splužena, le na začetku tudi poledenela. Vseeno pa nismo imeli težav pri dostopu do koče.

V koči smo imeli krajši sestanek, nato pa smo skupaj s pomočjo oskrbnika koča izobesili že težko pričakovani plakat. :) Po izobesitvi pa smo se odpravili še proti vrhu Javornika.
Plakat ponuja veliko informacij o temperaturah na Javorniku.
Sprva precej turobno vreme nas je na vrhu nadgradilo z lepim sonce in še lepšim pogledom na okolico ter nižje ležečo meglo. Snega je bilo za dobrih 30 cm. Glede na naše pretekle izkušnje v tem času malo a vendarle dovolj za zimsko vzdušje.  
Nad nizko oblačnostjo. Pogled proti Alpam.


Stolp se skriva med ivjem.
V prihodnje bomo pripravili plakate tudi za ostala merilna mesta, kjer izvajamo meteorološke meritve.

Plakat v visoki ločljivosti si lahko ogledate na povezavi in v Pirnatovi koči na Javorniku:).

0 komentarji:

Objavite komentar